Tuesday, February 5, 2013

Antara Bahasa Melayu dengan TESL..!!


Assalamualaikum.=)

Saya budak BM!! Tapi........TESL selalu jeles dgn saya!! MENGAPA? MENGAPA? dan MENGAPA?
Lorl...memang hampeh statement haqu kan? al-maklumlah haqu ni kekadang buang tabiat jugak..haha
Tika Assignment mendatang memang separuh mati haqu tertekan, (tetiba berbahasa pula)aqu kena kaji story morry English eeuuuu.. Ahhhhhh? Story-Morry English? Oh no!! Kaji sastera dalam bahasa Inggeris?? memang pecah lar kepala hotak haqu nanti..Katakan TIDAK kepada assignment..errr!! maklumlah sastera English ni haqu down sikit. Jadi faham-faham je la kan..sadisx2..Jadi mulalah haqu tunggang terbalik di library,mencari cinta yang hakiki..ada kaitan ke? haha..

 



TENGOK!!!
Habis buku haqu kerjakan, kesian-kesian..dan yang jelas haku kelihatan rajin disitu..kahkahkah perasan!!


SECRET RECIPE!!
Untuk mengelakkan kepala hotak haqu ni dari pening-pening, haku pilih lar buku fiksyen yang bertulisan besar dan bulat-bulat. Haaa... nampak tak taktik haku? Punya lar banyak buku yang haqu ambil. Rupa-rupanya ada ayam di sebalik Mee Goreng Mamak,SEDAPNYA. Itulah strategi belajar budak BM bila mengkaji sastera BI..SETUJU? haha


SEGALANYA BERMULA DISINI
dan Tiap satunya memiliki cinta hakiki~Lorhh!!

aPa-aPa hal pon, belasah je yang semampu..wish me luck wokeyh!!
salam ceria ^____^

~Terima kasih kerana sudi membaca entri kali ni~

2 comments:

  1. chumil kan? hehehe
    carton die pon chumil-chumil..hikhik

    ReplyDelete